+ 32 (0) 2 318 50 90

Winkels: met Telempolice de politie Zie Live

Winkels wezen op: de politie ziet het leven

Een nieuw systeem om handelaren te beschermen.

De politie van Boraine biedt handelaren in het gebied om zich uit te rusten met het Télépolice Vision-systeem. In geval van agressie kan de politie het tafereel onmiddellijk zien, discreet en ingrijpen.

Grote steden zoals Charleroi en Brussel hebben hun handelaren al aangeboden om het Tele Police Vision-systeem over te nemen. De politie van Boraine – met betrekking tot Boussu, Colfontaine, Frameries, Saint-Ghislain en Quaregnon – heeft net het voorbeeld gevolgd. Onlangs heeft elk bedrijf of een vrij beroep dat het wil, ook de keuze voor een nieuw surveillancesysteem in verband met de politie-dispatching 24H / 24.

Het gebruik van een bewakingscamera in een winkel is niet revolutionair. Maar in dit geval zorgt een druk op de knop van de misbruikte winkelier voor een alarm op het politiebureau dat meteen kan zien wat er in de winkel gebeurt. Niet alleen ziet de politie het, maar ze kunnen ook de uitwisselingen horen tussen de dader (s) en het slachtoffer (s).
“Het systeem dat we aanbieden bestaat uit een camera, een terminal en een afstandsbediening, verklaart functionarissen, technisch manager van Telepolice Vision. Met dit systeem kan de handelaar de afstandsbediening op zich houden en het alarm in stilte laten klinken, in plaats van op een verborgen knop onder het aanrecht te drukken. “
Evenzo, als de handelaar door zijn aanvallers in een bijlage is opgesloten, kan hij nog steeds het alarm activeren via zijn afstandsbediening.
Voor de politie is de interesse van dit systeem onmiskenbaar. Aan de ene kant laat het toe om onmiddellijk te zien wat er in de handel gebeurt, om waardevolle beelden te verkrijgen over bijvoorbeeld het aantal aanvallers, het type gebruikte wapens, hun beschrijving, enz. En ten tweede om tijd te besparen tijdens de interventie op het toneel van de overval.
“Het is niet langer nodig dat de politie het getuigenis van het slachtoffer hoort voordat ze de aanvallers achtervolgt”, zeiden de functionarissen.
Het is belangrijk op te merken dat de politie niet kan zien wat er in het bedrijf gebeurt zonder dat het alarm afgaat.
Elke handelaar die is uitgerust met een dergelijk bewakingssysteem is verplicht om klanten te informeren door een bord op het scherm te plaatsen, een bericht dat ook een afschrikwekkend effect veroorzaakt onder misdadigers … Tot slot maakt dit bewakingssysteem de handelaar mogelijk om de beelden enkele uren op te nemen.