+ 32 (0) 2 318 50 90

Beveilig een jungle!

In de wereld van veiligheid vinden we een groot aantal installateurs van alarmsystemen en evenveel producten. In België zouden momenteel 822 bedrijven zijn goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken om alarmsystemen te installeren en ze betwisten de taart “België”.

Maar rijmt het met kwaliteit?

Niet echt omdat men zich kan realiseren dat, hoewel een meerderheid van de installateurs praktijken heeft van alle vermoedens.

Zoals elke sector, bestaat het principe van de zwarte schapen ook in deze sector met handelspraktijken van gewetenloze verkopers die systemen verkopen en verkopen die totaal ongeschikt zijn voor de veiligheid van de handelaar.

Dit type principe is te vinden in bedrijven die door de commissie betaalde verkopers gebruiken. Sindsdien worden ze betaald door het aantal en het resultaat van hun verkoop en zeker niet door het resultaat dat hun materiaal aan hun klant zal brengen!

De handelaar heeft er alle belang bij wantrouwend te zijn!

Vooral wanneer de verkoper een afspraak alleen maakt zonder dat u daarom hebt gevraagd. In een dergelijke situatie is een advies om te weigeren u te ontmoeten. Om de controle over uw keuze te behouden en desondanks presenteert het zichzelf, niet om een ​​document te ondertekenen, zelfs geen zogenaamd blad van aanwezigheid dat het zal aanroepen om zogenaamd zijn uren te rechtvaardigen. In feite verbergt dit document een contract dat uw handtekening zal zetten bij de installatie van een alarmsysteem.

Dit is een van de valkuilen van deze zwarte schapen.

Op dit moment neemt de video toe en er is een groot aantal systemen op de markt. Onder andere het Télépolice Vision-systeem van een Amerikaans bedrijf dat momenteel het beste beveiligingssysteem is waar een handelaar van kan dromen.

Zeer ver van de hierboven genoemde principes!

Dit bedrijf heeft geen commerciële werving!

Dit is zeldzaam en stelt handelaren in staat om op hun gemak de mogelijkheid te bestuderen om zich met dit echt afschrikkende systeem te beschermen tegen het risico van agressie.

Risico’s die de afgelopen jaren zijn geworden, is een ware plaag omdat het naar schatting één op de twee bedrijven het slachtoffer zal zijn van agressie tijdens zijn carrière.

Het interview van de maand.

We hebben de heer Gudo Linkerk, beveiligingsmanager van een groot retailmerk, ontmoet en hem zijn gevoel over de evolutie van de beveiliging in zijn sector gevraagd:

“Veiligheid moet evolueren met criminaliteit omdat het evolueert en zich aanpast. Een meerderheid van het systeem is volledig ineffectief geworden, ondanks de argumenten van hun leverancier. Ik zal een voorbeeld nemen: als je gaat hardlopen, dan doe je geen straatschoenen aan.

Goed! Voor mij is de beveiliging hetzelfde: je moet een of meer systemen hebben die zijn aangepast aan wat je vecht ”

U hebt de bevoegdheid om een ​​groot aantal verkooppunten te beveiligen en hebt u in dit verband een toename van de onzekerheid opgemerkt? :

“Persoonlijk hebben we sinds 1995 een intensief beveiligingsbeleid ingevoerd voor al onze verkooppunten via verschillende systemen: winkeldiefstal, inbraak, bescherming van zekerheden …

En we moeten vaststellen dat de misdaad is veranderd en met onze enorme investeringen, in duizenden euro’s, slechts zeer afschrikwekkend zijn. Wij zijn net als andere bedrijven, slachtoffers van agressie en onze huidige systemen niet zichtbaar af te raden! ”

 Wat is voor jou de oplossing om tegen dit soort misdaad in te zetten, dat rechtstreeks naar het recept van de dag komt? :

“We hebben veiligheidsconferenties bijgewoond in 2009 en de expertise van onafhankelijke professionals van alarm- of beveiligingsbedrijven hebben we twee jaar geleden in de praktijk gebracht met het advies over onze verkooppunten.

In deze raden was het de implementatie van de Télépolice Vison!

En we moeten opmerken en zeggen dat sinds het introduceren van dit apparaat ons verkooppunt, dat minstens één tot drie keer per jaar werd aangevallen, niet langer bezorgd was om dit soort feiten! We hebben besloten om het principe uit te breiden naar de andere sites van de groep. ”

Kunt u, zonder uw veiligheid te onthullen, ons een typisch portret laten zien: we hebben begrepen dat beveiligingskosten erg duur zijn en onbetaalbaar voor sommige kleine bedrijven. Maar voor u, verantwoordelijk, wat zou het budget van beveiliging zijn? :

“Nou, ik moet zeggen dat beveiliging tegen een prijs in termen van kisten, alarmsystemen … Maar bijvoorbeeld met betrekking tot onze nieuwste maatregelen voor holdups zoals Telepolice Vision, ik was verrast prijs! Omdat je niets te investeren hebt en je eindigt met een afschrikmiddel met camera’s, voor +/- 50 euro per maand. En dat in tegenstelling tot onze andere apparaten, de laatste is naast mijn favoriet in economische termen”.

Kunt u dit punt voor onze lezers verduidelijken en bij voorkeur op economisch niveau? :

“Zeker wanneer u een conventioneel alarmsysteem of een ander videobewakingssysteem (CCTV) in een bedrijf installeert, krijgt u uiteindelijk een factuur inclusief installatie, hardware en diverse items. Dus u zegt: “Ik heb hier een rekening van 5000 euro betaald, ik ben veilig en ik hoef niets meer te betalen.” Goed! Net als de automobielsector, koop je de auto (je rekening van vertrek) en moet je ook het jaarlijkse onderhoud van je beveiligingssysteem betalen en hier, +/- 500 €! zal worden toegevoegd, de prijs van reserveonderdelen betaald tegen een hoge prijs, technische interventies als gevolg van incidentele uitval. Hieraan wordt uw maandelijkse vergoeding toegevoegd aan een externe bewakingsservice en in ons geval bedraagt ​​deze 125 € per maand … Daarom, als u uw berekening maakt, ja beveiliging tegen een prijs zoals de auto! Dus wat me verbaasde om terug te komen met Telepolice Vision is dat voor een enkele prijs die volledig fiscaal aftrekbaar is, je alle services bij elkaar hebt: Hardware, gratis technische interventies, updates, monitoring …

Een droom voor de manager die ik ben die een budget moet volgen »

Het woord van het einde.

Vanuit deze optiek kunnen we uw parallel met de automobielsector en de wereld van het alarm beter begrijpen. U hebt zelfs een volledige service bij uw nieuwe Télépolice-systeem en u weet van tevoren het budget van uw beveiliging, dat u slechts 300 € per jaar aan professionele uitgaven kost.

We hebben ter vergelijking van uw basisinvestering die u aan ons hebt gecommuniceerd een berekening gemaakt die aantoont

23 jaar om uw systeem af te schrijven in vergelijking met uw laatste acquisitie tegen de vertraging:

Ja, veiligheid is een verloren terrein zoals de auto, maar noodzakelijk en onmisbaar voor de economie, waar het belangrijk is om verstandige keuzes te maken! In ieder geval bestond zo’n systeem in 1995 niet en hebben we de keuzes gemaakt die we toen hadden. Je moet de juiste vragen stellen en de mate van afschrikking die hoort bij je aankoop en niets anders. Geen enkel systeem is een garantie, omdat er geen verzekering wordt gegarandeerd.

Piter Ritemond