+ 32 (0) 2 318 50 90

De visie van de telepolice aan de streek van MIDI

Telepolice verleidt in het Brussels Gewest acht dagen na de tragedie van Tubize

BRUSSEL Acht dagen na de tragedie van Tubize neemt de politiezone Brussel-Midi het telemonitoringsysteem van TelePolice Vision voor handelaren aan en deze technologie zal volgens het bedrijf de komende dagen worden geïnstalleerd, “misschien zelfs volgende week “, in afwachting van het einde van het jaarvieringen, een periode die als vruchtbaar wordt beschouwd in een gewapende overval.

Het besluit om het systeem aan te nemen is het hoogtepunt, gistermiddag, van een klassieke procedure voor offertes die door de politie-universiteit is gestart.

De politiezone Midi die de gemeenten bestrijkt – en waarvan de beslissing de gevestigde handelaars zal interesseren – Anderlecht, Bos en Sint-Gillis wordt de derde in het Brussels Gewest om te kiezen voor dit systeem na de zone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint -Josse en Evere) en de politie van Marlow over Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Ukkel.

De goedkeuring van TelePolice Vision in Ukkel is onmiddellijk na de tragedie in Ukkel begin maart 2010 op Vanderkindere Street. En na de juwelierszaak Rubin, die de eerste was om het te adopteren, zijn bijna alle juwelen in Ukkel nu verbonden.

Het systeem verspreidt zich ook in Wallonië (Charleroi, Bergen, Nijvel, Ciney, enz.).

In totaal profiteren meer dan duizend handelaars in België van de visie van TelePolice en de balans is dat op dit duizendtal afschrikking wordt uitgelegd dat er slechts vier zijn aangewezen. En de effectiviteit ervan is bewezen sinds de auteurs werden gearresteerd in drie van de vier gevallen.

Twee politiezones in het Brussels Gewest zijn niet geïnteresseerd in het systeem: Brussel-West (Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Koekelberg) en Brussel-Elsene, waarvan het verouderde telepolice van de jaren negentig simpelweg wordt verbroken, omdat de onthulde deze zomer de moord op een juwelier uit de rue du Midi.

De kosten voor de handelaar bedragen € 54,90 per maand (aftrekbaar tot 120% voor professionele uitgaven als onderdeel van beveiligingsmaatregelen van de overheid).

De goedkeuring gisteren TelePolice Vision werd verwacht “door tientallen handelaars” in Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis.

Gilbert Dupont