+ 32 (0) 2 318 50 90

TelePOLICe alarm voor sieraden

Rita: “De buurt is veranderd”

Op een steenworp afstand van de Jewery die het toneel was van de overval, houdt Rita op 5 maart 2010 ook een juwelierszaak.

Maar we komen hier niet zoals in een molen. “Mensen rinkelen, ik zie ze in de video en dan open ik. Ik heb ook een alarm, een telepolicesysteem, kortom alles wat beschikbaar is, “zegt de winkelier, die acht jaar geleden het slachtoffer was van een overval.

Geschokt door de tragedie vorig jaar, sloot ze haar winkel in de eerste paar dagen na de gebeurtenissen. En toen, beetje bij beetje, begon het opnieuw. “Vlak na de tragedie waren er veel meer politie op straat. Nu lijkt het me dat het afneemt. ”

Dertien jaar lang gevestigd in Vanderkindere Street, heeft Rita de buurt zien evolueren. “De klant is populairder dan ooit.”

Dit belet niet dat onze juwelier zonder vrees leeft. “Zelfs als je nooit helemaal veilig bent.”