+ 32 (0) 2 318 50 90

De Telepolice Vision arriveert

Anderlecht-beveiliging

In Anderlecht moeten handelaren in 2011 nog beter worden beschermd. De gemeente rondt momenteel de eerste fase af van de installatie van het nieuwe systeem voor bewaking op afstand. Tussen nu en 15 april, 42 handelaars (juweliers, boekhandels en apothekers, is de meest voorkomende slachtoffer van Koophandel type aanval) hebben verwisseld hun oude systeem, tien jaar oude tegen de nieuwe Télépolice apparaat.

Heel verstandig Télépolice Vision genoemd, deze laatste heeft de bijzonderheid dat hij is uitgerust met een camera. “Het Télépolice Vision-systeem is efficiënter dan zijn voorganger, waardoor alleen een goede verbinding met de politie was toegestaan. Dit visuele contact vermijdt valse alarmen en verschaft essentiële informatie aan de politie “, zegt iemand van de preventiedienst van de gemeente.

Een premie van 150 euro

In geval van een aanval wordt de politie direct op de hoogte gebracht van het aantal overvallers, hun positie en hoe ze gewapend zijn. En ze zullen vermijden om voor niets te bewegen in geval van vals alarm.

De installatie van het systeem kost 150 euro, maar het wordt volledig ondersteund door de gemeente via een premie.

We moeten echter wel een aanbetaling van 225 euro toevoegen aan de apparatuur. Een bedrag dat de verkoper herstelt wanneer hij het systeem verlaat. We moeten uiteindelijk 55 euro maandelijkse abonnementen tellen, maar die is aftrekbaar tot 120%.

Altijd volgens de preventiedienst zijn de reeds uitgeruste vakmensen tevreden. Zelfs de kosten worden redelijk geacht in vergelijking met andere systemen.

Deze eerste fase voltooid, heeft het college van burgemeesters en sheriffs zojuist de overgang naar een tweede fase bevestigd.

Dit zal het nieuwe systeem uit te breiden tot alle juweliers, boekhandels en apothekers Anderlecht die wensen, ook degenen die nog niet waren uitgerust met de oude Télépolice.

Volgens prognoses zal deze tweede fase starten op 1 juni.

Voor apothekers. V.F.