+ 32 (0) 2 318 50 90

127 caméras vont balayer le nord-est

De Noord-Politiezone bestrijkt een uitgebreid netwerk van krachtige digitale camera’s. Het bedrijf Tein-Telecom heeft het contract gewonnen. Deze slimme camera’s zouden alle verdacht gedrag moeten opsporen en de reactie van de politie moeten verbeteren.

Zij breiden 36 maal het doel van de overtreding, vegen 180 °, steel graffiti, identificeren van de geïdentificeerde objecten, vangen de dampen worden verontrust het minste verdacht geluid en vries het melden van abnormaal gedrag zoals overmatig toerental een voertuig. De optische vezels doen de rest en sturen de beelden naar de bedieningsschermen.

Slimme camera’s zullen binnenkort het land in de noordelijke regio (Schaarbeek, Sint-Joost en Evere) lettertype. Bij de minste waarschuwing zullen ze de aandacht vestigen op het geïdentificeerde incident.

Hoewel gebruikt (het is niet genoeg om een ​​goede uitrusting hebben), kan de strijd tegen de onveiligheid een belangrijke stap in het noordoosten van Brussel te maken.

De politiezone (en de drie gemeenten) plaatsen het pakket: er is 6 miljoen euro geïnvesteerd. Het nieuwe netwerk, zullen de gebruikers woning worden aangesloten op die van TéléPolice die reeds voorziet apothekers, boekverkopers en andere juweliers te worden aangesloten op het alarmsysteem. Er zullen in totaal 127 digitale camera’s worden geplaatst inclusief 2 mobiel. De gekozen plaatsen zijn nog niet definitief, maar je hoeft geen geweldige klerk te zijn om bepaalde locaties te raden. Het doel is om de reactie van de politie te vergroten, te verfijnen of zelfs te anticiperen. Bodemgrond drones, op een manier. Maar het hoofd van het lichaam Yansenne David verzekert: “Deze technologische ontwikkeling niet onze strategie veranderen op basis van nabijheid. Maar we geloven dat dit netwerk van camera’s de kwaliteit van de diensten die we de bevolking aanbieden, zal verbeteren. ”

Het project werd drie jaar geleden gelanceerd, onder leiding van commissaris Frank Dauchy. Het opstellen van specificaties, dikke 12cm, werd gevolgd door een aanbesteding gewonnen door de firma Schaarbeek (vanaf 98 jaar) Tein Telecom-geassocieerde Cegelec. Beide zijn uitstekend in hun vakgebied. Wanneer de camera’s zullen ze operationeel zijn? De eerste zal in een jaar werken. De receptie van het gehele netwerk is gepland voor eind 2012. Het spreekt vanzelf dat de wet 2007 inzake het gebruik van bewakingscamera’s nauwgezet worden gerespecteerd.

Twintig jaar geleden was het kleine stadje Sint-Joost de pionier van bewakingscamera’s. Maar in die tijd ging het vooral om indruk maken. De vaste camera’s werden snel buiten gebruik en inefficiënt, omdat er geen waarschuwingssysteem niet in staat te stellen deze camera’s te gebruiken binnen monopoliseren hele teams. Tijden zijn veranderd.