+ 32 (0) 2 318 50 90

Télépolice Vision breidt uit in Henegouwen

VEILIGHEID MORLANWELZ

Achttien maanden na de moord op een boekhandelaar in Houdeng-Aimeries die belangstelling had getoond en de noodzaak van het ontwikkelen van videobewaking in kleine bedrijven, verspreidt het Télépolice Vision-systeem zich in Wallonië:
op maandag, Télépolice Vision, die vier van de zes politiezones in Brussel uitrust en zeven in Wallonië, waarvan vijf in Henegouwen, is geïnstalleerd in de zone 5335 bekend als de Mariemont-zone. Om rekening te houden met eventuele aanpassingen, het systeem dat handelaren verbindt uitgerust voor de politie zal vóór het einde van de week volledig operationeel zijn. In Manage, Seneffe, Morlanwelz en Chapelle-lez-Herlaimont worden geïnteresseerde handelaren op de hoogte gebracht van de procedure.

Dit systeem is geen wondermiddel Universal. Het voorkomt geen hold-ups. Maar twaalf jaar praktijk tonen aan dat het gewapende overvallen aanzienlijk vermindert in uitgeruste winkels: de auteurs kiezen er gewoon voor ergens anders heen te gaan. En voor degenen die het proberen, de mogelijkheden die dit systeem biedt in verband met de politie zijn zodanig dat arrestaties zowel toenemen als overtuigingen: het systeem produceert kwaliteitsinformatie. Volgens Télépolice Vision zijn de politiediensten gearresteerd ongeveer 70 verdachten sinds hij zich in 2002 in België vestigde. De uitgeruste gebieden in Wallonië zijn die van Charleroi, Nijvel, Courcelles, Ciney, Fleurus, Châtelet en de zone Boraine. In het gebied van Mariemont wachtten vijf bedrijven niet dat het politiecollege op zijn beurt beslist zichzelf uit te rusten, ondanks alles om zich al op deze CCTV te abonneren, wat hen kost per maand precies 54,90 euro, inclusief huur, onderhoud en onderhoud van apparatuur.

De moord op 19 september 2011 van de boekhandelaar Robert Campion in zijn boekhandel de schooljongen in Houdeng is er dramatisch om hem eraan te herinneren: de boekhandels verschijnen een van de prioritaire bedrijven die aan delinquentie blootstaan, evenals bakkerijen, supermarkten, apotheken, juweliers, tankstations en vrije beroepen, met name notarissen en gerechtsdeurwaarders.

Gilbert Dupont