+ 32 (0) 2 318 50 90

Rover gearresteerd in Evere

Een 26-jarige man wees donderdag, net voor 19 uur naar de winkel Delhaize, gelegen aan de Place de la Paix, Evere. Deze aanval werd gepleegd met een vuurwapen, Roland Thiébault, woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord, zei vrijdag.

Het surveillancesysteem Télépolice Vision speelde een leidende rol. Zoals verschillende handelaren in de regio Brussel-Noord heeft de supermarkt Delhaize op Place de la Paix een audio- en video-oproepsysteem dat ze rechtstreeks aan de plaatselijke politie koppelt.

Nadat hij als een klant door de winkel liep, kwam Bilal aan de kassa met aankopen en verraste de kassier met een schot terwijl ze de aankopen op de kassa-mat begon te scannen.
De man haalde zijn pistool tevoorschijn en vroeg hem om de inhoud van de doos leeg te maken, 600 €. De twee huidige werknemers waren onder de knie over de dreiging van het wapen en ze hadden niet de mogelijkheid om het bewakingssysteem onmiddellijk te activeren, maar pas na het vertrek van hun agressor.
De telegramvideo die de zonale politie ontving in de seconden van de oproep, was cruciaal, onderstreept de politie, voor de arrestatie van de agressor op dezelfde dag.

Dankzij de beelden van uitstekende kwaliteit heeft de politie de verdachte herkend. Hij ging rechtstreeks naar zijn huis in Schaarbeek om te zoeken. De overvaller was thuis en was nog steeds in het bezit van de buit en het wapen dat kunstmatig bleek te zijn: een reproductie van de Glock 9 mm. Hij bekende dat hij verward was door het bewijs dat het visiesysteem aan de politie had gebracht, omdat het tijdens de oproep Télépolice ook door de twee werknemers werd geïdentificeerd. De man werd beroofd van de vrijheid en ter beschikking gesteld van de officier van justitie van Brussel.

R.J.

Druk op info