+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice Vision in zijn rechtszaal.

Damien Caumiant

N.C

Vrijdag 28 Oktober 2011

Vrederechter van Schaarbeek Eric Dierickx, die klaagde over de dood bedreigd te worden, heeft gedurende een week geprofiteerd van een bewakingscamerasysteem “Telepolice Vision” in zijn rechtszaal. Dit is een primeur in België, zegt het dagblad.

Het is de DH die de informatie onthult. Rechter Eric Dierickx, die meerdere keren bedreigd was, kondigde aan dat hij niet zou gaan zitten als hij geen politieaanwezigheid kreeg. Het was uiteindelijk de installatie van een bewakingscamera die was geselecteerd. De SPF Justice heeft niet het benodigde budget, de camera is gratis geïnstalleerd ten koste van het bedrijf dat het systeem op de markt brengt, een bedrijf met het hoofdkantoor in New York, kan lezen in het laatste uur.

De camera is verbonden met een systeem dat rechtstreeks wordt beheerd door de politie van het gebied Brussel-Noord. Meer dan duizend winkels in Wallonië en Brussel zijn uitgerust met een dergelijk systeem, maar dit is de eerste keer dat een camera van dit type in een rechtszaal wordt geïnstalleerd. De camera is gericht op de rechter en niet op het publiek, zegt de krant. Het wordt alleen geactiveerd in geval van gevaar.