+ 32 (0) 2 318 50 90

Veiligheid, eerste van de vrijheden in Brussel stad

In aanwezigheid van gevaarlijke bands op vele plaatsen in het stadscentrum, moet de openbare instantie reageren met een effectieve aanwezigheid van de politie, in voldoende aantal, permanent (patrouilles van 4 agenten, îlotiers en permanent parkeren van politieauto’s in de bijzonder gevoelige gebieden zoals het Anneessens-district) om de veiligheid van eigendom en mensen te waarborgen en de vorming van gebieden van wetteloosheid te voorkomen. De jacht op dealers, dieven en alle gewelddaden moeten de rottende bands in de binnenstad omver gooien.

Samenwerking met de jeugdrechter om de straffen van jeugddelinquenten te versterken tot zinnen van algemeen belang moet worden gesystematiseerd.

De grote woongebouwen van de Régie Foncière in het stadscentrum vereisen allemaal een conciërge om gemeenschappelijke ruimtes schoon te maken en te bewaken. Zijn taak moet worden vergemakkelijkt door regelmatig overleg met de inwoners, de plaatsing van bewakingscamera’s in permanente coördinatie met het naburige politiebureau.

Een nieuw politiebureau wordt geopend in de rue Van Artevelde met een bewakingsingang aan de rue des turnets, 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend.

De oprichting van een “familie-eenheid” binnen elk politiebureau moet kunnen ingrijpen vanaf de eerste meldingen van schooluitval die leidt tot delinquentie.De samenwerking met de Jeugdjustitie om de straffen van jeugdige overtreders te vergroten tot straffen van algemeen belang moet worden gesystematiseerd.

Groene ruimten en ontspanningsruimten moeten worden bewaakt door blauwhelmen, in teams werken, worden opgeleid en onder toezicht van de politie staan, terwijl sport- en spelruimten permanent onder toezicht van sportanimators moeten staan.

De veiligheid van de handelaren en hun klanten moet ook worden gewaarborgd door een krachtig Telepolice Vision systeem dat rechtstreeks is aangesloten op de politiebureaus. De aanwezigheid van camera’s in straten en parken die effectief worden gecontroleerd, moet daden van delinquentie en onbetrouwbaarheid kunnen ontmoedigen, stevig bestraft met administratieve boetes.

De laksheid van het verbod op straatprostitutie en bedelen met kinderen heeft de ontwikkeling van misdaadnetwerken mogelijk gemaakt die deze twee verschijnselen op veel plaatsen hebben doen ontploffen.

In het Alhambra-district kan de toepassing van de nieuwe verordening die straatprostitutie verbiedt, afgebakend op deze perimeter, definitief een eind maken aan de overlast die de bewoners de afgelopen tien jaar hebben verzameld, maar het is nog steeds noodzakelijk dat de twee hotels daar pooieren is gesloten en dat dit verbod wordt uitgebreid tot het hele grondgebied.