+ 32 (0) 2 318 50 90

Versterkte openbare veiligheid

Woluwe-Saint-Lambert

De plaatsing van drie bewakingscamera’s op Georges Henri Avenue (Meudon Square, Degroof Place en Brand Withlock Boulevard) zal plaatsvinden in juni 2012. Ze zijn rechtstreeks verbonden met de centrale post van de politiezone van Montgomery en laten toe in realtime om de interventiepatrouilles te begeleiden en de bewaking van het gebied te versterken.

Gemeentelijke bonus voor technopreventie van winkels
Een nieuw anti-agressie audiovisueel alarmsysteem, genaamd “Télépolice Vision” is beschikbaar voor de handelaren van de gemeente.
Het systeem bestaat uit commercieel verkrijgbare camera’s en een afstandsbediening met een SOS-knop die is verbonden met de dispatching van het politiebureau van Montgomery.
In geval van bedreigingen kan de handelaar onmiddellijk een visuele en auditieve verbinding met de politie tot stand brengen. Hierdoor kan de politie de situatie beoordelen en zo effectief mogelijk ingrijpen. Het Telepolice Vision-systeem kost EUR 150 en de abonnementskosten bedragen EUR 54,90 per maand.
De gemeente draagt ​​50% van de kosten

Op voorstel van Bourgmestre Olivier Maingain heeft de gemeenteraad een reglement aangenomen betreffende het toekennen van een bonus toegekend aan handelaren om een ​​deel van de kosten te dekken. Deze premie bedraagt ​​50% van het geïnvesteerde bedrag voor de installatie en 50% van de maandelijkse kosten, met een plafond van 550 euro per transactie en per jaar.

Gratis informatiebrochure over de toekenningsvoorwaarden: gemeenschappelijke preventiedienst – tel. : 02 / 761.29.77 – fax: 02 / 774.35.54 – email: prev@woluwe1200.be

Voor Avenue Georges Henri is een eerste bestand al verwerkt.