+ 32 (0) 2 318 50 90

In Ukkel en elders werken we ook samen

Armand De Decker zal schrijven aan de handelaars van zijn gemeente. Maar houdt vol: het project lag voor de tragedie op tafel

BRUSSEL De burgemeester van Ukkel bevestigde het gistermiddag, de politiezone Oost (Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem), verzamelde dinsdagochtend op de politiehogeschool en keurde het Telepolice Vision-project goed.

“De overeenkomst met het particuliere bedrijf was al getekend op 14 december. Dit is geen beslissing die genomen wordt in een haast na de overval die afgelopen vrijdag plaatsvond en een slachtoffer werd, “benadrukt de liberale burgemeester die ook de verzending van een brief aan handelaren in zijn stad in de volgende maand aankondigt. “We zullen het systeem aan handelaren aanbieden, aanbieden om ze uit te rusten. Het oude systeem werd gesubsidieerd door de regio, die besloot het op te geven. Het is jammer dat het Gewest niet meer interesse toont dan dat voor de veiligheid “, zegt Armand De Decker.

“Het systeem wordt aangekondigd met een grote sticker. Ik hoop dat dit dieven zal afschrikken. Dat is het doel, “vult de Ucclois-master aan, die voorstander is van de snelle verbinding van dit systeem met bewakingscamera’s die op openbare wegen zijn geïnstalleerd.

De burgemeester geeft ons ook de laatste cijfers die gisteren ochtend aan hem werden verstrekt over de misdaad in het gebied waar zijn gemeente is gevestigd:

“Van februari 2009 tot januari 2010 is de criminaliteit aanzienlijk afgenomen”, benadrukt de burgemeester die ons voorbeelden geeft: gewapende overvallen daalden met 17%, mensen met geweld daalden met 9%. Vluchten in en rond de winkels zijn met 18% toegenomen. Diefstal van en in voertuigen daalt met 56 en 53%.

En de oostelijke zone is niet de enige die inspiratie put uit het model dat ten noorden van Brussel is ontwikkeld. Het gebied van Montgomery en het Midi-gebied zouden ook geïnteresseerd zijn.

N. Ben.

© La Dernière Heure 2010