+ 32 (0) 2 318 50 90

Minder dan twee minuten om te handelen

BRUSSEL

Met het nieuwe Télépolice Vision-systeem, dat al operationeel is in de Noordzone (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost), kan de politie niet meer dan twee minuten nodig hebben om in te grijpen op de plaats van de aanval.

Behalve in uitzonderlijke omstandigheden, hebben patrouilles geen reden om meer dan twee minuten te nemen om ter plaatse te komen. Met het oude systeem duurde het gemiddeld drie tot tien minuten voordat de politie tussenbeide kwam.

Met onze nieuwe apparatuur wordt de waarschuwing direct bij de verzending geactiveerd, die onmiddellijk twee patrouilles ter plaatse verzendt. Aangekomen ter plaatse, wordt de politie bevolen niet in te grijpen zolang de auteurs in de handel zijn.

De twee patrouilles verbergen zich op vooraf gedefinieerde plaatsen en wachten op de uitgang van de overvallers om ze te stoppen “, vervolgt de commissaris Dauchy voordat hij specificeerde dat sinds de installatie van het systeem afgelopen januari alleen een waarschuwing door een verkoper is geïntroduceerd maar tien minuten na het vertrek van de schurken.

N. Ben.