+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice Vision kan ook worden geïnstalleerd in hotels, tankstations, kinderdagverblijven, politiebureaus,…

31 handelaren waren al ingeschreven

BRUSSEL

In de Noordzone (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost) is het de agent Jean-Pierre Duwijn die door de commissaris Dauchy wordt aangeklaagd om een samenwerking met de handelaars op te zetten. En tot nu toe hebben 31 winkels in het gebied al een abonnement op het systeem, dat zeker fiscaal aftrekbaar is, maar dat toch een prijs heeft, die de handelaar volledig moet ondersteunen. “Het kost tussen de 120 en 150 euro voor de installatie van een camera en het verkrijgen van een afstandsbediening. Daarna komt het systeem terug op 54 euro exclusief btw, per maand “, zegt commissaris Dauchy. Voorlopig zijn alleen boekhandels en apotheken in de buurt uitgerust, maar de politie verwacht aanvragen van kinderdagverblijven, hotels, … “We denken er ook over om sommige van onze politiebureaus, zoals die van hulp voor slachtoffers bijvoorbeeld “, vervolgt de commissaris.

Onder de toegeruste handelaren bevindt zich de Ketels-apotheek op de Chaussée de Helmet: “Wij behoren tot de Multipharma-groep die ermee heeft ingestemd ons uit te rusten”, glimlacht Anna, gerustgesteld door dit systeem. “We hebben geluk dat we behoren tot diegenen die nog niet zijn aangevallen in de buurt, maar we willen onszelf liever beschermen, je weet maar nooit”, voegt ze eraan toe.

N. Ben.

De Ketels-apotheek aan de Chaussée de Helmet is een van de winkels die is uitgerust met het nieuwe beschermingssysteem.