+ 32 (0) 2 318 50 90

2009: Fleurus: versterking van politie patrouilles

Met de komst van het einde van het jaar vakantie, de vluchten in de winkels de neiging om te verhogen. In Fleurus besloot de politie deze plaag te stoppen. Het volledige Brunau gebied wordt beïnvloed. De aanwezigheid van de politie op de grond zal worden versterkt om de daders op te sporen.

We hebben besloten om extra patrouilles op de grond in te voeren “, zegt Monique Devodder, zone Leader. “Een politie-aanwezigheid is gunstig voor iedereen. Dit ongemak de dieven en het verzekert de bewoners.

De boodschap is duidelijk: onderschat niet de durf van dieven. “Je moet voorzorgsmaatregelen nemen en nooit voorstellen dat de dief niet zal durven…

In Fleurus is een team nu speciaal opgeleid om delinquentie te beteugelen. Zes mannen en een manager make-up van dit team. “Het is operationeel sinds 1 april en we ervaren al de eerste heilzame effecten”, zegt commissaris Devodder. “Het team is vooral in actie op ’s avonds en in het weekend”.

De politie kent ook de gevoelige gebieden. Doelstelling: vrede en veiligheid brengen in deze moeilijke buurten.

Handelaren nemen aanvullende maatregelen: “sommige hebben ingehuurd voogden, soms met honden. Anderen hebben gekozen voor de telepolice dienst “.

Via deze dienst wordt de handel automatisch gekoppeld aan de verzending van de politie. “Alle handelaren in het gebied kunnen profiteren van deze dienst”.

En dan de aanvallen. Gewelddadige overvallen. De eerste slachtoffers zijn de ouderen. Advies wordt gegeven om agressie te voorkomen, zoals bijvoorbeeld niet langer handtas te dragen bij het circuleren op de weg. “Het is een schande om op dit punt, maar als het kan u helpen voorkomen dat agressie,” zegt Devodder. “Parallel daaraan, politie patrouilles zijn meer talrijk op de straat en dit heeft de neiging om agressie te beperken. Het doel is om dieven te ontmoedigen. ”

Het Brunau gebied is voortdurend in contact met de andere politiegebieden. Vooral voor drugs feiten.

Bron.