+ 32 (0) 2 318 50 90

TelePolice Vision in Midi Zone

VEILIGHEID

Telepolice verleidt in het Brussels Gewest acht dagen na de tragedie van Tubize

BRUSSEL Acht dagen na het drama van Tubize, de politiezone Brussel-Zuid neemt TéléPolice remote vision systeem voor de handelaars en de technologie, volgens het bedrijf, zal in de komende dagen worden geïnstalleerd, “misschien volgende week “, in afwachting van het einde van het jaarvieringen, een periode die als vruchtbaar wordt beschouwd in een gewapende overval.

De beslissing om het systeem in te voeren is het hoogtepunt, vond plaats gisteren ’s middags, een traditionele biedproces geïnitieerd door de politie college.

De Midi politie zone die de gemeenten – en wiens oordeel belang zijn opgericht handelaren – Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis is de derde in de Brusselse regio om te kiezen voor dit systeem na de Brusselse Noordwijk (Schaarbeek, Sint -Josse en Evere) en de politie van Marlow over Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Ukkel.

De goedkeuring van Vision TéléPolice Ukkel onmiddellijk na de tragedie van Ukkel begin maart 2010 Vanderkindere straat. En na de sieraden Rubin, die de eerste aan te nemen was, bijna alle Ukkel juweliers nu zijn aangesloten.

Het systeem verspreidt zich ook in Wallonië (Charleroi, Bergen, Nijvel, Ciney, enz.).

In totaal zijn meer dan duizend handelaren in België profiteren van TéléPolice Vision en het resultaat is dat op deze duizend, afschrikking legt uit dat slechts vier werden geëgaliseerd. En de effectiviteit ervan is bewezen sinds de auteurs werden gearresteerd in drie van de vier gevallen.

Twee politiezones in de Brusselse regio, verklaren zich niet geïnteresseerd in het systeem: Brussel West (Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem Ganshoren, Jette en Koekelberg) en Brussel-Elsene, waarvan de verouderde télépolice 1990 is ronduit unplugged, zoals onthulde deze zomer de moord op een juwelier uit de rue du Midi.

De kosten voor de handelaar is € 54,90 per maand (120% aftrekbaar als beroepskosten onder de regering maatregelen voor de veiligheid).

De goedkeuring gisteren van TéléPolice Vision werd “door tientallen handelaren” in Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis verwacht.

Gilbert Dupont