+ 32 (0) 2 318 50 90

Een Rover gearresteerd dankzij Télépolice

Schaarbeek – Apotheek aangevallen

De auteur van de diefstal van een naar Schaarbeek gepleegde apotheek werd enkele minuten na zijn terugtrekking op maandagavond gearresteerd, zijn arrestatie, vasten door een politiepatrouille, werd bereikt door de activering van het tele-politie-systeem.

Rond 18.15 uur barstte een jongeman de rue de la consolation binnen. De persoon maakte gebruik van de uitgang van een klant om de apotheker binnen te komen. Daarbij legde hij de kap neer die hij op zijn schedel droeg en haalde onmiddellijk een mes uit zijn jaszak.

De dader bedreigde de apotheker en nam toen de controle over de inhoud van de geldlade. Hij ontsnapte te voet met zijn buit, maar hij wist niet dat het slachtoffer in staat was geweest om het Tele-politie alarmsysteem te activeren, maar de overvaller vergat volledig zijn kap te verwijderen toen de patrouille arriveerde. De snelheid vond het vreemde feit dat hij het individu wilde onderscheppen. Hij rende en de politie verloor hem tijdens de achtervolging. Maar een ander team van inspecteurs stak hem in de val. in de rue du Suffrage Universel, bij de spoorbrug, werd de buit gevonden en werd Hicham (25 jaar) overgeplaatst naar het parket.

A.B.