+ 32 (0) 2 318 50 90

Gedrapeerde boekhandelaar: UCM en Prodipresse claimen Telepolice lanceert ronde tafel over beveiliging

Prodipresse en de Union of Middle Classes herinneren eraan dat de vrouw van het slachtoffer minder dan twee weken geleden was mishandeld

BRUSSEL Na de overval op maandagavond in Houdeng-Aimeries die het leven van een boekhandelaar heeft gekost, beweren Prodipresse, de vereniging van de pers, en de UCM dinsdag een ronde tafel over de veiligheid van boekhandelaren. “Zelfs als de doelgerichte boekwinkel veilig was en uitgerust met camera’s, kunnen we niet spreken van fataliteit”, zeggen de twee organisaties.

Prodipresse en de Union of Middle Classes herinneren eraan dat de vrouw van het slachtoffer minder dan twee weken geleden was mishandeld en dat er recentelijk verscheidene andere overvallen plaatsvonden in het gebied van La Louvière, waaronder drie op 8 september.

De frequentie van gewapende overvallen neemt in het hele land toe, + 34% van 2009 tot 2010. Volgens de UCM zijn gewelddadige aanvallen meer gericht op lokale bedrijven, waaronder boekhandels, gezien de beschermende maatregelen in andere sectoren, zoals banken of supermarkten.
UCM en Prodipresse pleiten voor gratis elektronische transacties in kleine bedrijven en maatregelen om investeringen in beveiliging aan te moedigen.

” We zullen nooit kunnen accepteren dat moord deel uitmaakt van het bedrijfsrisico “, concluderen Prodipresse en UCM.

© La Dernière Heure 2011