+ 32 (0) 2 318 50 90

Pas op voor chihuahua-jackings!

Titoff liep in het gezelschap van zijn meester toen hij werd verwijderd aan het einde van zijn riem

BRUSSEL Titoff, vier maanden oud, was bang van zijn leven afgelopen zondag toen hij werd gekidnapt aan het einde van zijn riem, rue Alfred Orban in Forest. De chihuahua-baby met een romige chocoladekleur trok om ongeveer 11.00 uur de hebzucht van een hondendief aan.

Hoe zit het met zijn modus operandi? De 30-jarige benaderde de eigenaar van Titoff, vergezeld door twee kinderen. “Het is een chihuahua,” vroeg hij, terwijl hij de kleine bal haar in zijn armen nam? “Ja,” bevestigde zijn meester zonder achterdocht.

“De man sprak toen in het Arabisch met de kinderen die hem vergezelden en zij vertrokken vervolgens”, zei het slachtoffer dat op voorwaarde van anonimiteit getuigt uit angst voor represailles. Het individu stopte vervolgens de Chihuahua in zijn jasje nadat hij het los had gemaakt. De meester vroeg toen om de hond op de grond te laten rusten omdat de wandeling ten einde liep. Wat de dief hem zei: “Geef me gewoon iets …”

Een voorstel dat de eigenaar van Titoff natuurlijk heeft geweigerd. Die vervolgens tegen een gevel is gegroeid en de handen van zijn hond heeft gescheurd. “Let op je leven. Kijk achter je, “zei zijn aanvaller meteen. “Ik zag een voertuig op hem wachten en aan boord, wat vier andere mannen waren”, herinnert het slachtoffer zich.

Daarom liet de eigenaar Titoff met zijn ontvoerder gaan en haastte zich om zijn ontvoering aan de politie te melden. “Hij droeg een grijs en oranje jasje met de inscriptie My Dog,” zei in hun notulen de lokale politie in het gebied Midi.

Twee dagen later, afgelopen dinsdag, probeerde de dief de pup te verkopen in de Classic Bookstore, gelegen op Wielemans Ceuppens Avenue in Forest.

Merk op dat Titoff door de boekverkoper aan ons slachtoffer was aangeboden. Het dier werd geboren uit de unie tussen zijn mannelijke chihuahua en de vrouwelijke chihuahua van zijn schoonmoeder.

“De man kwam binnen de twintig minuten na de sluitingstijd, contextualiseert de boekhandelaar. Hij wist dat ik Chihuahuas had en hij vertelde me meteen dat hij iets in zijn tas had dat me interesseerde. Toen gaf hij Titoff vrij die ik onmiddellijk herkende omdat hij zijn jas nog aanhad! ‘

Een blunder die de eigenaar toestond Titoff “bang” te maken, maar veilig en wel. “Ik nam hem rechtstreeks in mijn armen. Omdat mijn stiefmoeder aanwezig was, durfde het individu ons niet aan te vallen en buiten te wachten dat de eigenaar van de hond, die ik had gecontacteerd, het zou komen terughalen “, vertelt de boekhandelaar. “De man vroeg me 500 euro en ik weigerde, vervolgt de meester. Hij verliet vervolgens “… Waarschijnlijk nadat hij begreep dat de winkel was uitgerust met het Tele Police Vision-systeem en dat het bijgevolg zeer duidelijk werd gefilmd …

En onze meester concludeert: “Vandaag durven we niet eens te lopen. We geven er de voorkeur aan op het moment dat hij zijn huiswerk maakt. ”

D. Ha.

© La Dernière Heure 2013