+ 32 (0) 2 318 50 90

De statistieken van de vluchten in de winkels vallen in de metropool Carolo

CHARLEROI In Charleroi is de visie van Télépolice al operationeel sinds 2009 … zelfs als de verbinding met het lokale politiebureau nog niet actief is. De beelden van de bedrijven komen altijd aan bij de leverancier in afwachting van de technische clausules (politienetwerk onafhankelijk van de stad) om te worden verbeterd om het systeem te ondersteunen.

Omdat het concept duidelijk verleidt: twintig handelaren hebben de stap gezet naar deze versie uitgebreid naar afbeeldingen.
Het principe van een directe respons verzekert de afschrikkende werking van Télépolice: in de metropool was het eerste Télépolice-systeem (geluidssignaal en auditieve aflossing met de politie) al succesvol geweest: in het centrum van Charleroi , 270 bedrijven zijn nu uitgerust sinds de lancering in 2005.
De videolink zou daarom de komende maanden terrein moeten winnen.

“De beelden, in realtime, die bij de operator aankomen, kunnen al reageren,” zegt Franco Meggetto, woordvoerder van de lokale politie in Charleroi. ”

En de statistieken tonen een dalende trend in gewelddadige overvallen in winkels, “zegt hij. Het probleem was opvallend: in de jaren voorafgaand aan 2008 bedroeg het aantal dergelijke aanvallen meer dan 200 per jaar.

Vanaf 2008 is er een omslagpunt met 175 feiten opgesomd. In 2009 neemt de drempel opnieuw af met 142 geregistreerde aanvallen. Altijd te veel voor de slachtoffers, natuurlijk … maar een bemoedigend resultaat voor de politie.

Vincent Debruyne

© La Dernière Heure 2010