+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice-Vision : het veiligstellen van de handel

De gemeenteraad van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een bonus uitgevaardigd voor handelaars om de dienst Télépolice-Vision te installeren. Een apparaat uitgerust met camera’s en microfoons aangesloten op het politiebureau van de zone. Om het te activeren, drukt u eenvoudig op de SOS-knop op de afstandsbediening. “Hierdoor kunnen de politiediensten snel en efficiënt ingrijpen omdat ze in realtime worden geïnformeerd over wat er in de winkel gebeurt,” zei Bourgmestre Olivier Maingain (FDF).

De installatie van het systeem bedraagt ​​150 euro, de abonnementskosten bedragen 54,90 per maand. Gedownloade bedragen via de premie die 50% van de installatiekosten dekt en de helft van de maandelijkse vergoeding, met een plafond van 550 euro per jaar en per transactie.

Aan de kant van Sint-Pieters-Woluwe staat dit systeem niet op het menu. Nog niet zo. “Tot nu toe hebben we geen golf van geweld of vraag van handelaren gezien”, zei burgemeester Willem Draps (RM). Maar we staan ​​open voor dit soort initiatieven. ”

02-761.29.77 of www.woluwe1200.be