+ 32 (0) 2 318 50 90

Een echt partnerschap voor het veiligstellen

Een echt partnerschap om te beveiligen

POLICE BAUDOUR Het is een paar dagen geleden dat de inspecteurs bij de Boraine-politie in de winkels van het gebied zijn gaan wonen. Via dit directe contact proberen ze het bewustzijn te vergroten van degenen die elke dag het risico lopen te worden beroofd. “Er zijn ongeveer 200 bedrijven in een gemeente waar een politieagent naartoe gaat. In totaal is het dus duizend, “zegt de commissaris Jean-Michel Spriet. Tijdens deze vergadering roept de politieambtenaar verschillende preventietips op. Hij legt ook het Telepolice-visiesysteem uit.

Ten slotte distribueert hij documenten. Onder deze, een identificatiekaart, echte identiteitskaart van de agressor. Dit maakt directe verzameling van informatie en aanwijzingen nuttig voor onderzoekers om de auteur van de aanval te identificeren. Het type kleding, schoenen, baard, snor, haarkleur, … zijn voorbeelden van de kenmerken die op de kaart staan. De winkelier ontvangt ook een kaart die hij op zijn voordeur kan plaatsen om de grootte van de dief te schatten. De bewustmakingscampagne loopt tot 15 januari.

Tijdens deze periode worden patrouilles en controles georganiseerd in de centra en vooral rond de winkels. Tijdens hun patrouilles zal de politie alert zijn op de veiligheid van de bedrijven en op de verdachte acties, met name tijdens de sluitingen. Voetgangers- en gemotoriseerde patrouilles zullen ook worden georganiseerd met het doel om een ​​regelmatig contact met de handelaar te onderhouden. Net als de leden van Boraine bijzonder alert zullen zijn op de openingstijden en sluitingsuren van bedrijven. J. T. Tijdens zijn bezoek geeft de politieagent ook een bord om op de deur van de handel te plakken.