+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice Vision & preventie gemeente Sint-Lambrechts-WOLUWE

Télépolice Visie voor de winkels

Gemeentelijke premie voor de installatie en het onderhoud van een systeem van preventie en bescherming van bedrijven tegen het risico van agressie en diefstal.

Hoofdartikel

We zijn bijzonder alert op de veiligheid op het grondgebied van Sint-Lambrechts-Woluwe. Het preventie- en beschermingssysteem “Télépolice Vision” is een effectief hulpmiddel voor het verbeteren van de beveiliging van bedrijven.

Met dit apparaat kunnen handelaars hun etablissement uitrusten met een efficiënt systeem dat eenvoudig en discreet kan worden geactiveerd in geval van een dreiging.

Een belknop brengt de handel rechtstreeks in visueel en auditief contact met de Montgomery-politiepost.
Hierdoor kunnen politiediensten snel en efficiënt reageren, omdat ze in realtime worden geïnformeerd over wat er in de winkel gebeurt.

Om maximaal ondernemers worden uitgerust met dit systeem heeft de gemeente opzetten van een premie die behandeld tot 50% van installatiekosten en 50% van de kosten maandelijks bedrag, met een maximum van 550 euro per jaar en per transactie.

Dit systeem is in aanvulling op andere maatregelen die reeds zijn genomen op het grondgebied van de gemeente om de veiligheid te verhogen, met inbegrip van de premie voor de installatie van de maatregelen voor particuliere woningen of installatie van bewakingscamera’s op openbare plaatsen mechanische bescherming. Maatregelen die de kwaliteit van het leven in Sint-Lambrechts-Woluwe verder verbeteren.

Olivier Maingain
Burgemeester, preventieambtenaar

Uitleg van het systeem

“Vision Telepolice”

De “Télépolice Vision” systeem maakt het mogelijk, door een simpele druk op de SOS-knop op de afstandsbediening, en automatisch doorgeven live geluid en de afbeeldingen van het betreffende bedrijf bij het politiebureau van Montgomery.

Politiediensten kunnen op de meest geschikte manier reageren, bijvoorbeeld door een interventiepatrouille te sturen die zal zijn in realtime op de hoogte van de situatie in de handel.

Voorwaarden voor het verlenen van de premie :

  • Een bedrijf beheren dat zich op het grondgebied van Sint-Lambrechts-Woluwe bevindt
  • Het moet verbonden zijn met het videobewakingssysteem “Télépolice Vision”

Procedure

Installeer video surveillance systeem “Télépolice Vision” door de firma AGMD bvba (Avenue Léon Champagne 2 in 1480 Tubize – 070/663 101 – www.telepolice.eu )

Voor de kosten in verband met de installatie van het systeem :

  • Voer de aanvraag in om de bonus te ontvangen (alle relevante documenten zijn beschikbaar op
    de website van de stad of op aanvraag telefonisch)
  • Inspectiebezoek door een technopreventieadviseur
  • De bonus wordt toegekend na gunstig advies van de technopreventingsadviseur en bij beslissing van het college van burgemeester en schepenen.

Voor kosten in verband met systeemonderhoud :

  • Dien vóór 15 december van elk jaar de aanvraag in om de bonus te ontvangen (alle relevante documenten zijn beschikbaar op de website van de gemeente of op aanvraag per telefoon)
  • Inspectiebezoek door een technopreventieadviseur
  • De bonus wordt toegekend na gunstig advies van de technopreventingsadviseur en bij beslissing van het college van burgemeester en schepenen.

Bedrag

De premie is 50% meer dan de werkelijke geïnvesteerde bedrag (50% van de installatiekosten en 50% van de maandelijkse royalty fee), met een maximum van 550 euro inclusief BTW per transactie per jaar.

Contact: Preventie Service
Paul Hymans Avenue, 2
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Tel. 02 / 761.29.77
Fax: 02 / 774.35.54
E-mail: prev@woluwe1200.be
Website : www.woluwe1200.be
E.R .: F. Rossignol, av. Paul Hymans, 2 – 1200 Bxl