+ 32 (0) 2 318 50 90

Een apotheek Rover werd gearresteerd

Een overvaller van apotheken, die sinds 8 maart in Brussel, Molenbeek, Etterbeek, Laken en Elsene woedde, werd maandag gearresteerd in het bezit van een mes, zei woensdag het parket van Brussel.

De verdachte is onder arrestatiebevel geplaatst.

Online copywriting
Geplaatst op woensdag 4 april 2012 om 10.52 uur

Een overvaller van apotheken, die sinds 8 maart woedde in Brussel, Molenbeek, Etterbeek, Laken en Elsene, werd gearresteerd. De verdachte is onder arrestatiebevel geplaatst. Voor gewapende overvallen met geweld. De man staat al bekend om 55 acts, waaronder talloze diefstallen, valsemunterij, vrijwillige aanranding, drugsbezit en ontsnapping.
De politiezone van Brussel-Hoofdstad Elsene werd al bijna een maand geconfronteerd met een golf van gewapende overvallen tegen apotheken. Op 13 maart is de apotheek van

Boulevard Emile Bockstael werd voor de eerste keer aangevallen door een persoon die uitbrak door de kassier te claimen. Bij het beschrijven van de onderzoekers voor het slachtoffer, leek zijn verhaal hen vertrouwd. Inderdaad, sinds 8 maart beoefent de overvaller hetzelfde proces in veel andere apotheken.

Apotheek Boulevard Bockstael kon rekenen op het gloednieuwe anti-agressiesysteem dat de dag ervoor was geïnstalleerd. Een paar minuten na het herwinnen van het bewustzijn gaf de apotheker het alarm met het Télépolice Vision-systeem dat de beelden van de aanval in realtime uitzond. Ondanks de snelle komst van de politie ter plaatse, verdween de verdachte in de MIVB-netwerken. De onderzoekers konden op de goede kwaliteit van de beelden van dit videosysteem rekenen door een nauwkeurige beschrijving van de auteur te krijgen.

Andere apotheken hebben dezelfde soort agressie geleden. De man werd actief gezocht door de opsporingsdiensten van de politie van Brussel Hoofdstad-Elsene. Deze maandag was de persoon gelokaliseerd.

De politie-inspecteur op Boulevard Adolphe Max herkende een man die paste bij de foto van de gezochte verdachte.
Tijdens het zoeken naar het individu verscheen de verdachte in het bezit van een groot mes, waarvan het lemmet in papier gewikkeld was en het wapen in de broekband van zijn broek was gegleden. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht, waar hij de beschuldigingen tegen hem bekende.