+ 32 (0) 2 318 50 90

TelePOLICe: Smart Cameras geplaatst in het gebied van Schaarbeek, Sint-Joost, Evere

Slimme camera’s geplaatst in de omgeving van Schaarbeek, Sint-Joost, Evere

De installatie van de eerste nieuwe bewakingscamera’s “slimme” op de politie grondgebied van de Noord-Zone (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost) begonnen. Sinds het begin van de maand, technici hechten aan geleidelijk bepaald gevels van Sint-Joost, in de straat gebied van Meridian en de Haachtsesteenweg, deze eerste “balls” futuristische om ervoor te zorgen veilige wijken. 22 camera’s uit de 127 geplande zijn net geplaatst.

Van straat tot straat, voertuig technici vordert sinds maandag in de straten van Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek, op de gevels van de aangewezen nieuwe bewakingscamera’s “slimme” huizen klinknagel. Hun installatie werd enkele jaren geleden beslist door de gemeentelijke autoriteiten. Het plan is ingesteld sinds 2008 om in de politiezone van de drie betrokken gemeenten niet minder dan 127 straatcamera’s te plaatsen.

En de implementatie van dit beveiligingssysteem is net begonnen. Het aangewezen bedrijf werkt momenteel aan de installatie van deze futuristische camera’s. Kleine witte ballen met rookglas hieronder (ontwerp tussen de “Big Brother” van Huxley en soaps van de “Gevangene”), verbonden aan 4m van de grond, die zal toezien op al je acties. Op dinsdag, ze waren ook in de rue du Moulin of op de hoek van de straat en Meridian Straat Dwars. “22 van de 127 geplande camera’s zijn nu geïnstalleerd”, vertelt ons de woordvoerder van de politie van de Noord-Zone, commissaris Roland Thiebault. “De volledige installatie in het hele gebied zou in principe eind augustus voltooid moeten zijn”. “Deze camera’s, die op afstand en film 360º kan worden gecontroleerd, zal worden aangesloten op een alarmcentrale met elf schermen”, zegt we Dauchy commissaris, die de hele operatie overziet.

Een grote operatie. Een budget van zes miljoen euro is vrijgegeven door de gemeentelijke autoriteiten om deze 127 vaste camera’s in de drie territoria van de zone te installeren. “Deze camera’s zijn er niet om de straten van de politie duidelijk, het is een hulpmiddel dat de enige momenten die aandacht verdienen kan detecteren,” had de burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (FDF) uitgelegd.

Op de meeste plaatsen is het doel van dit netwerk van camera’s om de openbare veiligheid te vergroten en overlast te verminderen. Het moet ook gepaard gaan met het Télépolice anti-agressie alarmsysteem, dat al in veel handelaren is geïnstalleerd.