+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice: de loop van 2.500 winkels gekruist

Télépolice, gemaakt om de overvallers te achtervolgen, wordt meer en meer gebruikt om winkeldieven of inbrekers te vinden

VEILIGHEID

“Voor 50 € per maand, inclusief uitrusting en technische service”, kunnen kleine handelaars gedurende tien jaar een systeem hebben dat grof effectief is, zeer instinctief en direct verbonden met de politie, om te vinden rovers …

“Het is goedkoop”, en bovendien, volgens ambtenaren van het bedrijf Tele Police Vision, “is bewezen dat het systeem bijdraagt ​​aan het verminderen van criminaliteit”, zoals het geval was in Charleroi. “Waar, vóór 2005, we op het punt stonden om niet terug te keren op het niveau van overvallen, tot zeven per dag, in 2006 en na de implementatie van Télépolice, werden verschillende bands gearresteerd en de overvallen beëindigd verminderen … ”

Dus, sterk van deze resultaten, het bedrijf Tele Police Vision kan opscheppen om in zijn ledenlijst zo’n 2.500 winkels op het hele Belgische grondgebied te hebben. Als de beroemde koers is overgestoken, is de evolutie soms moeilijk geweest … “Als de cijfers vaak stagneren, komt dat omdat bedrijven zichzelf al anders hebben uitgerust en gebonden zijn aan een contract van meerdere jaren zonder te kunnen ontwarren. ”

Het vermoeden van een systeem dat zich keer op keer heeft bewezen, ligt ook in de kou waarmee het ministerie van Binnenlandse Zaken het altijd heeft verwelkomd. “We passen gewoon niet in de mal. Ze hebben ons al in 2005 geprobeerd te verbannen, zonder succes. Het principe van een rechtstreeks beroep op de politie, zonder dat het wordt gefilterd – waardoor de afdeling geld verliest omdat deze beroemde tussenpersonen hen geld brachten – werd niet altijd als een goede gezien. oog. ”

Praktisch gezien: “niet alle leden hebben een systeem dat op zichzelf werkt in samenwerking met de politiezones. Ongeveer vijftien van hen waren overtuigd. Wat betreft bedrijven die er niet zijn, wanneer ze op de knop drukken, wordt het gesprek rechtstreeks via de Telepolice-dispatching naar de lokale politie overgebracht “.

Naast de preventie en bescherming tegen overvallen, blijkt dat Télépolice geleidelijk net zo effectief is “om inbraken van auteurs, stookolie en winkeldiefstal te knijpen!”.

Niettemin vallen sommige politiegebieden “nog steeds naakt neer wanneer we met hen over het systeem praten!”, Verbaasde Thierry Legrelle. Sommigen zijn nog steeds terughoudend om te investeren in een tweede dispatching die uitsluitend aan Télépolice is gewijd.

Anderen, zoals de gemeente Brussel-Stad – de enige in de regio die het systeem niet heeft – zijn altijd terughoudend om “in te grijpen in de particuliere beveiliging van handelaren. Maar dat duurt niet lang … ”

F. Sc

Bauweraerts

Dit artikel komt van de site http://www.dhnet.be