+ 32 (0) 2 318 50 90

Na een aanval, beveiligt hij de apotheek

Jean-Marc Slachter van een aanslag in november, Jean-Marc, apotheker in Schaarbeek, heeft twee maanden lang een beveiligingssysteem geïnstalleerd aan de deur van zijn bedrijf. “

Een man sprong erin en wilde de tas van een klant stelen. Ik ging naar buiten om hulp te roepen en de schurk ontsnapte. Verschillende bedrijven in het gebied werden later gericht. Op advies van de politie heb ik een bel op mijn deur geïnstalleerd “, legt hij uit.

Begrijp dat ’s avonds zijn deur constant gesloten was. Je moest bellen en Jean-Marc besloot je binnen te laten of niet. Het systeem zal twee maanden hebben geduurd, maar deze 56-jarige Schaerbeekois heeft hem snel teleurgesteld. “Het is volledig anti-commercieel. Hierdoor verliezen we alle bruikbaarheid. En sommigen begrepen niet dat het nodig was om te bellen. Dus nadat de dagen zijn verlengd, heb ik het systeem verlaten “, vervolgt onze getuige, die niet waakzaam is geweest, zoals apotheker Anderlecht heeft gedaan.

Om naar meer traditionele middelen toe te werken. “We zijn nu uitgerust met Telepolice Vision en we hebben drie beveiligingscamera’s. En we voelen ons zo veilig “, zegt hij.

Omdat Brussel nog geen Chicago is. ” Uiteindelijk, in mijn dertig jaar carrière, ben ik maar twee keer aangevallen. Het is niet enorm, he. Dus je voelt je onzeker, maar overdrijf ook niet, ” stelt hij gerust.

Geen paniek.

L.L.