+ 32 (0) 2 318 50 90

Een telepolice systeem voor handelaren in Ukkel

Armand de Decker Scoop

Na het toezichtcamera’s geïnstalleerd in de Vanderkindere buurt, nieuwe camera’s zullen worden geïnstalleerd dit jaar op de bascule, en een dozijn meer zal volgend jaar worden geplaatst in het Fort Jaco buurt.

Maar om sommige handelaren te beschermen tegen agressie, zal een nieuw systeem worden ingevoerd. “Handelaren in staat zal zijn om de camera en microfoon te installeren in hun winkel. Zodra zij een knoop duwen, zullen het beeld en het geluid op het het verzenden scherm verschijnen, toestaand de politie om te weten wat gebeurt.

“Dit systeem is ontworpen om apothekers, boekhandelaars en juweliers te beschermen in een prioriteit. Dubbed de “telepolice Vision”, moet het beginnen operationeel te zijn in mei.