+ 32 (0) 2 318 50 90

De stad Bernardins onder het oog van Big Brother

Fleurus 72 bewakingscamera’s binnenkort geïnstalleerd in de stad

Veiligheid was een van haar prioriteiten en Fleurus zal de praktische toepassing in de komende maanden zien. Voor juni 2010, septante-twee surveillance camera’s zullen worden geïnstalleerd in de entiteit, waarvan 37 in het stadscentrum alleen. Om de rust van de bewoner in plaatsen te versterken die eerder door politiestudies worden bevlekt. De buurten beschouwd als de meest “in gevaar” zal profiteren van nieuwe dekking.

Een paar jaar geleden had Fleurus, in een gebied van veiligheid, vernieuwde, dat was bedoeld om meer van de kleine ondernemingen te waarborgen: het was het “telepolice” systeem, dat een onmiddellijke vraag aan de interventiediensten toelaat, om discrete, in geval van diefstal met geweld. “Sinds telempolice is er, hebben we gezien een vermindering van dit soort aanval,” zegt burgemeester Jean-Luc Borremans (PS) met voldoening.

Voor hem, is de aangekondigde inplanting van de Septuagint-Two camera’s een extra vooruitgang in termen van veiligheid, zowel in het stadscentrum als in de gemeenten die de entiteit vormen. De nabijheid van het politiebureau, de Chaussée de Charleroi en de Place Albert I, alsmede het station, werden geselecteerd. Het verzamelen van plaatsen zoals scholen zal ook profiteren van dit toezicht door camera’s.

Naast de oude Campinaire, zullen de andere gemeenten niet vergeten worden, of het nu wanfercée-baulet, Lambusart, Heppignies, Wangenies of Wagnelée.

Voor de politie, dit is een andere manier van handelen, complementair aan de loutere politie aanwezigheid van patrouilles of kam, en die streeft naar dezelfde doelstelling: geruststelling van de burger, zonder dat echter wordt belemmerd door een permanente inval dat de grenzen van zijn prive-leven.

Een deadline is ingesteld, die zal toelaten om dit systeem volledig in te voeren voor het einde van juni 2010 te zien. De precieze kosten moeten nog worden bepaald.De gemeenteraad moet het principe tijdens zijn volgende vergadering onderzoeken, alvorens de project auteur de onontbeerlijke biedingen initieert. We moeten weten dat het bedrag in september, en de berekening is niet te verwaarlozen: het is inderdaad volledig op eigen vermogen, zonder tussenkomst van het ministerie van binnenlandse zaken, dat Fleurus wil zich uit te rusten met wat moet een “plus”.

lesoir.be