+ 32 (0) 2 318 50 90

Robations: het nieuwe wapen van de politie

De North Zone is gestart tele-politie visie, die het mogelijk maakt om live te volgen de aanval van een handel en handelen zo snel…

Brussel

Nogmaals, de Noord-zone politie zijn de eerste in het Brusselse Gewest om zich te voorzien van een revolutionaire technologie. De telepolice Vision is sinds 1 januari in Schaarbeek, Evere en Sint-Joost van start gegaan.

Andere gebieden van het kapitaal hebben besloten om ook te investeren in het nieuwe systeem, met inbegrip van de Ukkel gebied, Watermael-Boistfort, Auderghem, waar een dramatische overval plaatsvond afgelopen vrijdag.

De politie College op dit gebied merkte zijn groene licht gisteren ochtend met deze innovatieve techniek, zoals we u hier uitleggen. Een systeem nu actief in de Noord-zone, die we in staat waren om te ontdekken in het begin van deze dinsdag. Commissaris DAUCHY legt uit hoe het werkt, maar komt eerst terug op de redenen voor het verdwijnen van het oude telepolice systeem.

Dit systeem werd opgericht in 2002 op initiatief van het Brussels Gewest dat het subsied. Op het moment, alleen Jewelries, apotheken en boekhandels waren betrokken. Het systeem, dat nog in andere gebieden bestaat, bestond uit een alarm knoop die op de teller van de handelaar wordt geplaatst en dat het in het geval van een diefstal kon activeren. Toen de handelaar duwde de knop die het rechtstreeks verbonden aan ons, konden we alleen maar horen wat er gaande was, maar zonder iets te zien “, zei de commissaris.

De regio heeft ongeveer twee jaar geleden besloten om niet langer te subsidiëren dit systeem dat heeft laten zien zijn gebreken. Wij wilden het binnen het gebied houden. Dus deden we een evaluatie van het systeem. We concludeerden dat de tekortkomingen steeds vaker voorkwamen en dat het verouderd werd. Valse alarmen waren te vermenigvuldigen. In 76% van het alarm triggers, dit waren valse alarmen. Bovendien was het systeem te veel tijd om te verbinden met de onze, ” zegt commissaris Dauchy, voordat hij naar de nieuwe technologie.

We wilden een waarschuwingssysteem voor de doel handelaren van aanslagen te handhaven. We hebben dus besloten om een jaar geleden een partnership met een particulier bedrijf op te stellen. En het systeem is operationeel sinds de maand januari.

Telepolice Vision maakt het nu mogelijk het gebied rechtstreeks worden verbonden met de handelaar aangevallen en in Foto’s! Zodra de handelaar activeert de signalering, de-of de-camera (s) geïnstalleerd op hem kan de politie om te zien de rovers leven.

Het is een twee-weg systeem. We zien en horen alles wat er gebeurt, maar de handelaar hoort ons ook.Dus we kunnen communiceren met hem, wat we vermijden, zolang de auteurs aanwezig zijn, ” de commissaris blijft.

Dit laat de politie om te komen tot de scène binnen twee minuten maximaal, om de tijd te verbergen dat de auteurs komen, zoals hieronder beschreven commissaris DAUCHY.