+ 32 (0) 2 318 50 90

 2006 : Condroz Voor handelaren en vrije beroepen

Neem contact op met de politie met een druk op de knop, op elk moment van de dag of nacht, in geval van agressie. Dit is de nieuwe dienst aangeboden door de Condroz-Famenne voor handelaren en vrije beroepen in de gemeenten Ciney, Hamois, Havelange en Somme-Leuze.

Meer in het bijzonder is er een samenwerking tot stand gebracht tussen de lokale politie en het geautoriseerde bedrijf EuroVigilance, dat verantwoordelijk zal zijn voor de installatie van het apparaat.

Dit is een oproepapparaat uitgerust met een microfoon die het apparaat kan vastleggen. klinken enkele meters en volledig autonoom in het geval van stroomuitval, legt de commissaris Baudouin Leclercq, verantwoordelijk voor de service voor de zone. Het systeem wordt geactiveerd door een afstandsbediening. De ontvanger zal een oproep initiëren die hem verbindt met het hoofdkantoor. Zijn oproep wordt automatisch geïdentificeerd voordat de stille ontvangstmodus wordt geactiveerd. Het slachtoffer wordt daarom tijdens de aanval afgeluisterd. Tele-Police verschilt sterk van alarmen en concurreert niet met hun installateurs.”

Het systeem heeft een bewezen staat van dienst. Het is al enkele jaren in Brussel. Zo raakten apotheken al snel geïnteresseerd. Op dit moment informeert Euro-vigilantie de Condruziaanse handelaars over de voordelen van Tele-Police.

Het Amerikaanse bedrijf is al lang gespecialiseerd in dit soort alarmcommunicatie in België. Hun eerste apparaten lieten mensen in gevaar toe om contact op te nemen met een derde partij in het geval van problemen.

Ten slotte heeft de operatie geen impact op de politiezone. Het hoofdkantoor wordt gratis door het bedrijf geleverd en geïnstalleerd.

De kosten worden gedragen door de maandelijkse vergoeding die de handelaars betalen. Deze is fiscaal aftrekbaar.

Het is de recente overgang naar het ontbreken van uitgaven in verband met de centrale die de politiezone van Condroz-Famenne heeft gemotiveerd.

Zaterdag, 4 februari 2006

Info: Télépolice.be