+ 32 (0) 2 318 50 90

2005: Bank beroofde Courcelles en l’evêque aan Telempolice

Deze vrijdag omstreeks 9.15 uur richtten twee personen, gekleed in motorhelmen en gewapend, de bankfiliaal Axa, rue de la Fontaine in Hornu. Ze vroegen de gsm en de tassen van de aanwezigen, kregen 5000 euro van de manager te verduren voordat ze op een motorfiets vluchtten. Een kwartier voor het feit werd een paar personen met een kap aan de deur (nog steeds gesloten) van een van de twee agentschappen Axa La Louvière gezien. Ze probeerden tevergeefs haar te dwingen te schoppen.

In een paar weken kunnen handelaren, evenals elke persoon die een vrij beroep uitoefent en in de politiezone van Trieux wonen, een verbinding aanvragen met de dienst aangeboden door het bedrijf EuroVigilance: Télépolice. Met dit apparaat kunt u discreet contact opnemen met de politie in geval van agressie. De verkoper zal een drukknop gebruiken die het politiebureau waarschuwt. De politie kan dan via een zenderbox horen wat er met het slachtoffer gebeurt.

Ongeveer 2.000 handelaren zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn.

(B.)