+ 32 (0) 2 318 50 90

De camera’s van de telepolice in voederbakken: het is gegaan!

De kleine Tennodois zal binnenkort dutje onder het oog van de telepolice camera. Het systeem zal binnenkort worden geïnstalleerd in de vijf gemeenschappelijke crèches aan tranquilize ouders en personeel.

Als het alarm is geactiveerd, komt het lettertype in minder dan drie minuten.

Enkele maanden na het feit, de moord op Dendermonde altijd kranen veel ouders. Is mijn kind veilig bij de kwekerij? Hoe om het te beschermen tegen onevenwichtige of slecht bedoeld individuen? Wat zal het personeel doen als een vreemdeling, gewapend of niet, presenteert zich?

Het is met het doel de ouders en het personeel van de crèches geruststellend te maken dat de gemeente Sint-Joost het besluit heeft genomen om zijn crèches van het tele-politie systeem van de tweede generatie uit te rusten, niet alleen uitgerust met een drukknop maar ook, en vooral, een surveillance camera waardoor agenten op te sporen “Live” wat er gebeurt in de kamer in geval van activering van het alarm.

Twee maanden geleden kondigde de Nord zone aan dat het tele-politie systeem, in zijn gemoderniseerde versie, beschikbaar zou worden gesteld aan 500 “kwetsbare” bedrijven: apotheken, juweliers, boekwinkels. “Maar we besloten om het voorstel te verbreden tot kribben”, verduidelijkt de burgemeester Jean demannez. “We hebben al toegang tot deze technologie, dus laten we profiteren van deze structuren. Vooral omdat dit systeem is echt handig, omdat de camera veegt de kamer. We zullen dan in staat zijn om de ernst van de situatie in het geval van een probleem te realiseren.

Maar door het uitrusten van de crèches met een surveillance systeem aangesloten op het politiebureau, is het personeel niet het risico om de push-knop te activeren zodra een vreemdeling opduikt of ontwaakt de geringste angst, de geringste verdenking? “We gaan heel specifieke instructies geven aan het personeel. Hij moet alleen gebruik maken van het systeem als hij wordt geconfronteerd met vreemden die geen reden hebben om daar te zijn of die geen antwoord op hun vragen.

” Briefings zullen worden besteed aan de politie te vermijden dat er naartoe te gaan vanwege een eenvoudige “vuile-mond overtreding”.