+ 32 (0) 2 318 50 90

2006: TV politie zal waken over Charleroi

De burgemeester van Charleroi, gepresenteerd op vrijdag een systeem genaamd “politie-TV” gericht op het versterken van de veiligheid in kleine bedrijven, met name gericht op gewapende overval in de afgelopen weken in de regio.

In geval van agressie, zal het handelaren in staat stellen rechtstreeks in de communicatie met de lokale politie, via een afstandsbediening die een oproep tot de verzending van de politiediensten triggers.

De handelaar zal een hoofd zender hebben die op een telefoonlijn wordt aangesloten. Deze zender wordt geactiveerd door middel van een drukknop. Aan de politie kant, een mini-centrale aangesloten op een telefoonlijn zal speciaal worden ontworpen om de gesprekken te ontvangen.

Het systeem mag alleen worden gebruikt in een situatie van gevaar, zoals gewoonlijk het geval is met het telefoonnummer 101 van “politie Secours”. In het geval van diefstal met geweld, afpersing of enige andere vorm van agressie, de handelaar drukt op de SOS-knop van zijn afstandsbediening die opereert binnen een straal van meer of minder 50 meter van de zender voor meer dan een seconde, of de centrale knop van deze vaste zender.

Dit gebaar zal automatisch het alarm op de belangrijkste ontvanger teweegbrengen die in de verzending van de politiediensten wordt geïnstalleerd.

Het apparaat nummer van de handelaar zal dan worden weergegeven op het scherm en de gegevens voor die handelaar zou dan worden verstrekt aan de politie om hem in staat stellen onmiddellijk in te grijpen. In het noodsituatie centrum, zal het stille luisteren tijdens dit noodsituatie verzoek worden gedaan.

Als het alarm om een andere technische reden wordt geactiveerd, wordt het installatiebedrijf gewaarschuwd. Dit is het geval als het management systeem detecteert een verlaging van de voeding, zelfs als, in dit geval, het systeem is nog steeds functioneel voor 24 uur.

Dit is ook het geval in de hypothese waarin de batterij van de drukknop moet worden veranderd, om de goede werking van het gehele systeem bij de handelaar te verzekeren, zal een automatische test zonder menselijke interventie om de zeven dagen worden uitgevoerd.

De kosten van het systeem, voor de handelaar, zullen een storting voor het apparaat en 75 euro van administratieve en verbindings prijzen omvatten, die slechts eenmaal, tijdens de installatie zullen moeten worden betaald. Een maandelijks bedrag van 29,90 euro zal ook worden aangevraagd, maar de Bourgmestre zei, deze vergoedingen kunnen fiscaal worden afgetrokken.

Als eerste stap zal dit “tele-politie” systeem worden aangeboden aan alle handelaren en benzinestations, die bijna 2.500 begunstigden vertegenwoordigen. Daarna kan het worden uitgebreid tot bepaalde vrije beroepen, zoals artsen of apothekers.

Het bedrijf zal het mini-opvangcentrum in de politiediensten voor 15 maart hebben geïnstalleerd. In de tussentijd zal een mail worden verstuurd naar handelaren en managers van benzinestations door het voorstellen van de mogelijkheid van aansluiting. De eerste verbindingen zullen worden gemaakt tegen het einde van maart.

(met Belga)