+ 32 (0) 2 318 50 90

Drie rovers gearresteerd door telepolice Call

Laeken holdup en achtervolging

Ze waren in een huis in de rue de Wautier, geïnvesteerd door de politie
Drie verdachten van in de twintig werden onder arrestatiebevel geplaatst, na de overval en de achtervolging op zaterdag, wat resulteerde in een ernstige verwonding van de politie. De drie verdachten waren eenvoudig in het huis dat vier uur door de politie was bezet. .

De drie waarschijnlijke daders van de aanval van zaterdag op een wisselkantoor in Brussel en schoten waarbij een politieagent gewond raakte, werden op zondag onder arrestatiebevel geplaatst. Zaterdagavond, ze waren ter beschikking gesteld aan het woord, zei zondagwoordvoerder Jean-Marc Meilleur.

Jahwad, 23, Ibrahim 24 en Belkacem, 22, wonen allemaal in Brussel. De eerste is zelfs een van de inzittenden van de Wautierstraat 36, waar ze hun toevlucht hadden gezocht, gevolgd door de politie.

  • Eerste stap: de gemiste overval

Het begon allemaal op zaterdag om 9.30 uur toen drie gewapende mannen Goffin 55 aanvielen, boulevard Adolphe Max. Maar de aanval was te kort gegaan. “Het alarm had kunnen worden gegeven aan de anti-agressiebrigade, die een patrouille stuurde,” zei Christian Deconinck, woordvoerder van Pol-Bru. Dit bedrijf heeft het externe telecommando van het tele-politie-oproepsysteem. De boeven begonnen toen aan een Golf, achtervolgd door de politie langs de boulevard en vervolgens via de Antwerpse poort op de stoep van Antwerpen. Al daar openden de bandieten het vuur naar hun achtervolgers, die op hun beurt antwoordden.

  • Tweede fase: de achtervolging

Op nummer 411 blokkeerde de politie de weg. Maar de voortvluchtigen schoten op de politie. Een van hen, in de dertig, werd geraakt door drie kogels in zijn rechterbeen. Ernstig gewond, verloor hij veel bloed. In het ziekenhuis werd hij geopereerd en een van de kogels werd eruit gehaald. De anderen zullen volgen, maar hij heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen. Zondag was hij nog steeds in een kunstmatige coma.

  • Derde stap: de botsing

Volgende stap van de voortvluchtigen, het plein Jules de Trooz. Ze verbrandden de verboden zintuigen en de rode lichten en staken de brug over.

Een gewelddadige botsing veroorzaken met een gebruiker die van voren komt. Ze verlieten de Golf om te voet naar Marie-Christine Street te vluchten.

  • Vierde stap: verstoppen in zijn eigen huis

Ze gingen op weg naar de Wautierstraat. Jahwad woont daar op de 36e Ze zijn dit grote gebouw met vijf verdiepingen binnengeslopen waar bijna dertig mensen wonen.

Het was daar dat ze in de val liepen van de honderd politiemensen die het huis en de hele buurt blokkeerden. Al snel werd Jahwad als eerste gearresteerd door de politie van Brussel, zonder enig probleem: hij verliet het gebouw op een natuurlijke manier en probeerde waarschijnlijk de wijk te verlaten. Maar het was pas later dat hij werd herkend door de slachtoffers van de overval.

  • Eindelijk Wapens gevonden

Zijn twee handlangers werden later opgepikt door de DSU, de speciale interventie-eenheid van de federale politie. Het wordt eenvoudigweg geretourneerd door de deur die open blijft. Ze bezocht de appartementen en bracht de bewoners naar beneden.

Het is door de identiteit te controleren dat ze op hun beurt in de war zijn.

De drie verdachten staan ​​bij justitie bekend om verschillende feiten, maar ze zijn nooit veroordeeld. Het onderzoek zal moeten bepalen of zij betrokken zijn bij andere recente feiten.

Tijdens het zoeken naar het gebouw Rue de Wautier werden verschillende wapens gevonden, waaronder twee Kalashnikov-geweren. “Maar het is nog niet zeker dat deze daadwerkelijk werden gebruikt voor de aanval op het wisselkantoor van de Western Union”, aldus de vervanger Beter