+ 32 (0) 2 318 50 90

Slimme camera’s in verband met het Telempolice Vision System in Brussel Noord

Politie in de regio Brussel-Noord investeert in slimme camera’s.

De politie in de regio Brussel-Noord, die de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost bestrijkt, investeert in video- en audiosurveillance en centrale bewaking. Tegen het einde van 2013 zullen 127 slimme camera’s worden geplaatst op 65 locaties in de drie gemeenten van de zone. De politie zal ook twee mobiele camera’s uitrusten. De totale investering bedraagt ​​ongeveer 6 miljoen euro.

Voor zijn operationele taken beschikt de politie van Brussel-Noord binnenkort over een draadloos netwerk van slimme camera’s die zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk voor de overdracht van gegevens. Monitoring zal plaatsvinden vanuit een nieuwe controlekamer.

De eerste camera’s zijn vanaf 2012 operationeel en het volledige netwerk zal tegen 2014 gefaseerd worden voltooid.

De uiteindelijke locatie van alle camera’s is nog niet vastgelegd.

Het videobeheerplatform zal worden aangepast aan de operationele behoeften van de politie. Slimme camera’s kunnen onder meer bijeenkomsten van mensen, potentiële dieven, rodeo’s in de auto, gewelddadigheden, lawaai, kapotte ramen of zelfs schoten detecteren. Een alarm waarschuwt politieagenten in de controlekamer zodat ze livebeelden kunnen bekijken.

Het nieuwe camerasysteem wordt gekoppeld aan het huidige Telepolice Vision-systeem voor verkopers. Tijdens een gewapende aanval bewegen de camera’s zich automatisch naar de verschillende vluchtrichtingen van de daders.

(Belga)