+ 32 (0) 2 318 50 90

Telepolice, anti-agressie alarmsysteem sneller politie interventies

Lokale politie neemt nieuwe beveiligingssystemen aan. De politie van Charleroi hoopt te strijden tegen diefstal en geweld.
Kleine bedrijven, gemakkelijke doelen van mobsters? In Charleroi, met het toekomstige bewakingscamerasysteem, zal dit minder waar zijn. Télépolice heeft inderdaad een kwalitatieve verandering in zijn systeem aangebracht. Op dit moment zijn er al 180 winkels rechtstreeks verbonden met de lokale politie door microfoons die de handelaar activeert in geval van een aanval.

 

Binnenkort zal dit systeem worden gekoppeld aan commercieel geïnstalleerde camera’s en ook worden verbonden met het hoofdbureau van de politie.

De verkoper heeft toegang tot beelden van thuisbewaking, die het mogelijk maken om de waarschuwingen te controleren voordat ze ter plaatse gaan, vooral in het holst van de nacht. Bovendien registreren deze webcams: nuttig voor de identificatie van de auteurs.

 

“De zaak staat onder technische ontwikkeling”, aldus politiewoordvoerder Franco Meggetto. Omdat dat niet alles is, moet de lokale politie in de komende maanden een nieuwe hightech centrale hebben waarop het het Telepolice-systeem zal aansluiten, waarvoor een zeer snelle verbinding vereist is.

 

Dit centrum zorgt voor de integratie van nieuwe technologieën die interventieteams al uitrusten