+ 32 (0) 2 318 50 90

Borinage: handelaren beschermen zich met de telepolice en de camera’s

In juni 2010 startte de Boraine-politie een gerichte preventiecampagne tegen handelaars in het gebied om zichzelf te beschermen tegen overvallen. Twintig bedrijven hebben sindsdien geïnvesteerd in het “TelePolice Vision” -systeem.

Voor de politie van de Boraine-zone is de balans zeer bevredigend omdat geen enkele handel die is uitgerust met dit beveiligingssysteem het doelwit is geweest van schurken in de laatste zes maanden.

Marie-Line (we zullen haar naam of de plaats waar ze ons ontvangt niet publiceren) heeft een camerabeveiligingssysteem in haar apotheek geïnstalleerd. Ze opende haar apotheek vijftien jaar geleden in de Borinage. Hoewel ze nog nooit is beroofd, heeft ze geïnvesteerd in verschillende beveiligingssystemen. “Ik heb tot nu toe het geluk gehad niet te worden geconfronteerd met dit type agressie, dat Dit is niet het geval voor veel van mijn collega’s, zegt ze. Sommigen zijn zelfs meerdere keren beroofd. ”

De meeste van hen blijven erg getekend door deze traumatische gebeurtenissen.

Voor apothekers neemt het gevaar aanzienlijk toe in kinderopvangrollen die ’s avonds beginnen en de hele nacht duren. “We voelen ons niet veilig als we midden in de nacht alleen in de apotheek zijn … Natuurlijk heb ik een wachtkamer, maar toch …”