+ 32 (0) 2 318 50 90

UCM en Unizo eisen meer maatregelen tegen geweld tegen commerciële

De Unie van de middenklasse (UCM), en de Vlaamse alter ego Unizo, dinsdag uitgedrukt “woede” en riep op tot een “krachtige reactie” van de overheid na twee dodelijke aanvallen juweliers maandag vond plaats in Brussel. “De beker is vol!”, Thunder Tuesday beide organisaties in een gezamenlijke verklaring. “Het is hoog tijd dat de federale, regionale en gemeentelijke parallel aan de preventie van criminaliteit aan te pakken tegen het toenemende geweld tegen handelaren en hun klanten,” zij aandringen.

Ze vereisen dagelijkse waaronder een versterkte aanwezigheid van de politie in winkelcentra gebieden uit te breiden tele-politie-systeem in alle beroepen in gevaar, zero tolerance voor recidivisten en daders van diefstal met geweld, en een effectieve en snelle straf bewezen feiten van delinquentie.

“Het is nu niet te ontkennen dat de Brusselse regio ondergaat een escalatie van de criminaliteit en banditisme”, zeggen de twee professionele organisaties.

“Een heftige reactie van de politieke en gerechtelijke autoriteiten is noodzakelijk om het fundamentele recht van elke burger om de veiligheid te garanderen. De twee organisaties noemen handelaren om zichzelf te beschermen. De middelen en prikkels ter beschikking staan ​​om aanvallen te voorkomen moet worden versterkt.”

In dit opzicht vragen UCM en Unizo om meer prikkels voor verkopers om beveiligingsmechanismen, automatische waarschuwingssystemen, bewakingscamera’s te installeren en om contracten te ondertekenen met beveiligingsbedrijven.