+ 32 (0) 2 318 50 90

 2009 : Telepolice voor taxis

De Brusselse sector onderzoekt de installatie van een stil alarm op zijn voertuigen

Brussel

De Brusselse taxi industrie onderzoekt momenteel de integratie van een stil alarmsysteem op haar voertuigen. “Dit alarm geïnstalleerd op het dashboard zou direct waarschuwen een centrale, zeker de politie, in geval van agressie,” legt Christophe Huylebroeck, voorzitter van de Brussels taxi Association (ATB).

Alle verenigingen van taxix Brussel (AIM, UTB, enz.), evenals de planten (Taxis Verts, Taxis Bleus) ondersteunen het initiatief, in de bakken voor enige tijd dan terug naar de smaak van de dag na de drie aanslagen van taxi’s die plaatsvonden aan het begin van in de zomer.

Brussel taxi’s hebben al een alarm. In geval van gevaar, kan de bestuurder blokkeren de hoorn, die begint te schreeuwen zonder onderbreking. “Maar dit kan de aanvaller paniek, dus we vermijden het gebruik ervan.

Brussels Taxis neemt momenteel contact op met verschillende leveranciers. “Een dergelijk systeem lijkt heel goed haalbaar, omdat de bussen van de MIVB of de lijn al zijn uitgerust met dit soort alarm.”

Voor Taxis, zou de plaats logisch gezien via satelliet, GSM of GPS zijn. De belangrijkste zorg ligt in de ontvangst van het alarm. “Het zou moeten worden aangesloten op de politie (zoals het tele-politie systeem voor handelaren in bepaalde Brusselse wijken, ed.). Maar niet zomaar een. De laatste agressie van een Brusselse taxi had plaatsgevonden in Tubize. Stel je voor dat het stille alarm de Brusselse politie waarschuwt, die vervolgens contact neemt met Tubize… Het zou te lang duren. ” Een liaison met het dichtstbijzijnde politiebureau zou meer oordeelkundig zijn.

Regelmatig vermeld, de optie van het veiligheids venster schijnt te ingewikkeld-en te kostbaar-om op de voertuigen van Brussel worden geïnstalleerd. Het aantal plaatsen zou zijn dat er meer is beperkt tot drie in plaats van vier.