+ 32 (0) 2 318 50 90

17 gemeenten in Brussel op 19 nemen de telepolice

Na de politiezones van het noorden, Marlow, Midi en Montgomery …De westelijke zone sluit zich aan bij het Télépolice Vision-systeem dat is ontworpen om de veiligheid van handelaren te waarborgen.

Beginnend 2015 zullen alle Brusselse gemeenten met uitzondering van twee partners worden verbeterd beveiligingssysteem ontwikkeld door Télépolice Vision, dat tot doel heeft de veiligheid van de handelaren en onafhankelijk ten opzichte van de politie te verbeteren.

Alles behalve twee, Brussel en Elsene. Volgens onze informatie, de West Zone politie board komt op zijn beurt aan het systeem in te voeren, het toevoegen van Molenbeek, Jette, Ganshoren Koekelberg en Berchem-Ste-Agathe om de twaalf reeds door de Noord, Zuid, Montgomery Marlow bedekt .

Volgens de fabrikant bevestiging van de Télépolice Vision is tot op het punt dat er geen afschrikmiddel winkels uitgerust was het slachtoffer van een overval in 2014. “Niemand in Schaarbeek, Sint-Joost, Etterbeek, Ukkel … en overal elders, de enige uitzondering op Anderlecht waar een bakkerij helaas twee keer is leeggeroofd. ”

En Télépolice Vision strekt zich ook in Wallonië waar veel politiezones (Boraine gebied, Nivelles, Chatelet, Ciney gebied Mariemont, Charleroi, enz.) Het ook gebruiken.

Ten slotte heeft het feit dat twee van de negentien Brusselse gemeenten zich niet in het systeem hebben geïnteresseerd, tot gevolg dat lokale handelaren worden beroofd en ook de veiligheid van … taxichauffeurs wordt uitgesteld.

Om technische redenen moet Télépolice Vision wachten tot de 19 gemeenten zijn uitgerust om het taximodel te ontwikkelen.

Als vijfde van de zes politiezones in Brussel om de Telepolice Vision te adopteren, zal de West Zone vanaf begin 2015 operationeel zijn.

“De verzending van het verzendstation op het politiebureau in Molenbeek zal ’s morgens gebeuren, en elk van de vijf gemeenten zal de handelaren informeren over de te volgen procedure.”

Het was dit systeem dat de politie de beelden van de vuurverdenkingen in de synagoge van Anderlecht bezorgde en ook de arrestatie van de overvaller van vijftien apotheken toestond.

Net als de noordelijke gebieden, Midi, Marlow en Montgomery, zal het Westen Zone profiteren van de nieuwste technische ontwikkelingen hardware: betere definitie beelden, snellere overdracht van deze aanzienlijke zoomcapaciteit, toepassing mogelijkheid voor de handelaar om te zien elk moment, dag of nacht, wat er in zijn bedrijf via een applicatie op zijn smartphone, afbeeldingen beschikbaar online voor politievoertuigen op patrouille kan de vlucht van verdachten via straat camera’s, enz. volgen

Het abonnement – 54,90 euro / maand – is fiscaal aftrekbaar en sommige gemeenten, bezorgd over de veiligheid van hun handelaren, nemen een deel van de rest voor hun rekening!